Το Κέντρο Πολιτισμού Έρευνας και Ανάπτυξης Λέρου «Άρτεμις» σε συνεργασία με το ίδρυμα Christine and Goran Schildt, το φορέα «Φίλοι της Villa Kolkis» και τον Ναυτικό Όμιλο Λέρου διοργάνωσαν την τελετή έναρξης του 10ου ιστιοπλοϊκού αγώνα στη μνήμη του Goran Schildt η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Λακκιού .

 Η τελετή έναρξης περιελάμβανε συναυλία με τραγούδια από τις χώρες της Μεσογείου στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο μουσικές και τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων συνθετών με ιδιαίτερη αναφορά σε μελοποιημένα ποιήματα του σπουδαίου ποιητή Γιάννη Ρίτσου.

Οι μουσικοί που έλαβαν μέρος ήταν οι:  Γιάννης Πλαγκιανάκος στο μπάσο, Γιάννης Κουκουσέλης στην κιθάρα, Δημήτριος Μπεφάνης στο μπουζούκι, Δημήτρης Σταματέλος στα κρουστά και τέλος στο ακορντεόν και το πιάνο ο καταξιωμένος μαέστρος Ζαφείρης Κουκουσέλης. Τραγούδησαν η Κάνδια Μπουζιώτη, η Κατερίνα Νταλλαρή και ο Αντώνης Νταλλαρής.

Επίσης την ίδια μέρα νωρίτερα στο αίθριο του Δημοτικού Σχολείου Λακκιού έγιναν τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας του Goran Schildt από τη δεκαετία του ‘50 με τίτλο «Συναντώντας τις Κυκλάδες».

Η  χορευτική ομάδα της «Άρτεμις» συμμετείχε τόσο στην τελετή έναρξης όσο και στην τελετή λήξης του 10ου ιστιοπλοϊκού αγώνα που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου  με χορογραφίες της Ζαχαρούλας Χατζηκωνσταντίνου.