Την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 στο χώρο του Κ.Π.Ε.Α.Λέρου «Άρτεμις» βρέθηκαν οι Pirku και Gusten Sundman στα πλαίσια επίσκεψης τους στο νησί μας.

Οι  εν λόγω Φιλανδοί κάτοικοι της πόλης Turku εδώ και μερικά χρόνια είναι μέλη του χορευτικού τμήματος της «Άρτεμις» και συμμετέχουν συχνά σε παραστάσεις του τμήματος στη Λέρο αλλά και στη Φινλανδία, ενώ παράλληλα στηρίζουν οργανωτικά τις επισκέψεις της «Άρτεμις» σε όλη την Φινλανδία.

Λάτρεις της Ελλάδας και του ελληνικού πολιτισμού εδώ και δεκαετίες ασχολούνται  στην χώρα τους αλλά και στην Ελλάδα με τον ελληνικό παραδοσιακό χορό, χορεύοντας σε διάφορες ομάδες ενώ παράλληλα διδάσκουν ελληνικούς χορούς σε διάφορες πόλεις της Φινλανδίας.

Κατά την επίσκεψη τους αυτή στο νησί της Λέρου παρέδωσαν στην υπεύθυνη ιματιοθήκης της «Άρτεμις» αυθεντική παραδοσιακή στολή της Καρπάθου την οποία είχαν αγοράσει από την Κάρπαθο δεκαετίες πριν. Το ΔΣ της «Άρτεμις» τους ευχαριστεί για αυτήν τους την προσφορά. θεωρώντας ότι τέτοιου είδους πράξεις αποτελούν παράδειγμα προς όλους μας.

Τους ευχόμαστε να είναι πάντα δραστήριοι κι σύντομα να τους έχουμε κοντά μας σε μια από τις επόμενες παραστάσεις μας.