Ιστορικό

Ο σύλλογος Άρτεμις από ιδρύσεως του, το1977 λειτουργούσε περιοδικά σκακιστικά τμήματα σε επίπεδα απλής μετάδοσης. Με το πέρασμα του χρόνου η συγκεκριμένη δράση δημιούργησε υπόβαθρο ώστε να ιδρυθεί ομάδα αγωνιστικού επιπέδου.

Από τότε η σκακιστική ομάδα έχει αγωνιστική συμμετοχή κάθε χρόνο στους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες που διοργανώνονται την εβδομάδα αμέσως μετά το Πάσχα, καθώς επίσης από το 2011εως και το 2014 ατομική συμμετοχή των αθλητών στο τουρνουά Artemis Cup στο οποίο ο σύλλογος Άρτεμις ήταν απ’ τους βασικούς διοργανωτές.

Παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια από ιδρύσεως της ομάδας ο σύλλογος Άρτεμις ασχολείται με την προπόνηση των αθλητών του, προσθέτοντας κάθε χρόνο νέους αθλητές αυξάνοντας τα δελτία άνω των πενήντα (50) έχοντας σήμερα τριάντα πέντε (35) ενεργούς αθλητές.

Άλλες σημαντικές δραστηριότητες όπου επεκτείνεται σκακιστικά ο σύλλογος Άρτεμις είναι σκάκι με πρόσφυγες το 2017 σε συνεργασία με την Ύπατη αρμοστεία, καθώς και από την σχολική χρονιά 2014-2015 σκάκι στο Δημοτικό σχολείο Αλίντων Λέρου πρόγραμμα «Σκάκι στα σχολεία» το οποίο γίνεται από την ΕΣΘ σε συνεργασία με το Ίδρυμα του Garry Kasparov (www.kcfe.eu) και με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Καρναχωρίτης Πέτρος
Υπεύθυνος Τμημ. Σκακιστικής / Μέλος Δ.Σ