Την παραμονή της εορτής του Αγ. Ζαχαρία στης 4 Σεπτεμβρίου το Κέντρο Πολιτισμού Έρευνας και Ανάπτυξης Λέρου “Άρτεμις” διοργάνωσε και φέτος με μεγάλη επιτυχία παραδοσιακό  πανηγύρι. Ένα πανηγύρι που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια και πραγματοποιείται στον αίθριο χώρο μεταξύ του κλειστού γηπέδου καλαθοσφαίρισης και του Πολεμικού Μουσείου «Τούνελ»  στη Μερικιά όπου βρίσκεται και το ομώνυμο εκκλησάκι .

Για μια ακόμη χρονιά ο αριθμός αυτών που παρευρέθηκαν και γλέντησαν με παραδοσιακή μουσική και  χορό ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Αξιοσημείωτη η παρουσία και τη φετινή χρονιά πολυμελούς ομάδας του συλλόγου «Χοροβάτες» από την Αθήνα. Σημαντική όμως ήταν και η συμβολή των επιχειρηματιών του νησιού μας που κάθε φορά στηρίζουν και ενισχύουν οικονομικά όχι μόνο το πανηγύρι αυτό αλλά και πολλές άλλες δραστηριότητες της Άρτεμις.

Έπαιξαν και τραγούδησαν οι: Χριστίνα Κουκή σαντούρι, Σάββας Γιαννουκάς βιολί- τραγούδι, Μανώλης Πλατής βιολί – τραγούδι, Νίκος Μήλας βιολί, Δημήτρης Σδρέγας λαούτο, Δημήτρης Ασβεστάς λαούτο – τραγούδι, Αντώνης Νταλλαρής λύρα- τραγούδι, Γιάννης Πλατής τραγούδι, Σταυρής Ήσυχος τραγούδι.