Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη φάση της έκδοσης που προετοιμάζει η «Άρτεμις» και που αφορά 71 άρθρα – κείμενα του συμπατριώτη μας Φράνκο Ντιπιέρο ο οποίος με επιμονή τα τελευταία χρόνια μας εκπαιδεύει, μας ενημερώνει και ενίοτε μας εκπλήσσει παρουσιάζοντάς μας μέσα από το διαδίκτυο ιστορικές στιγμές, ιστορικά σημεία αλλά και αρχαιολογικά, τα οποία στην καλύτερη περίπτωση θα τα λέγαμε παραμελημένα για να μην πούμε εγκαταλειμμένα στην τύχη τους.
Η δεύτερη φάση των εργασιών προέβλεπε την μετάφραση των κειμένων σε δύο γλώσσες, ιταλικά και αγγλικά, προκειμένου η έκδοση αυτή να μπορέσει να βοηθήσει στην προβολή του νησιού μας όχι μόνο αναφορικά με τις ομορφιές του αλλά και με την ιστορία του η οποία αδόκιμα θα μπορούσε κανείς να πει ότι ξεχειλίζει σε κάθε σπιθαμή γης αυτού του τόπου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της «Άρτεμις» θεωρεί ότι είναι υποχρέωση του να στηρίζει τέτοιες εργασίες – δραστηριότητες, αν και δεν είναι ο καθ΄ ύλην αρμόδιος φορέας στο νησί μας.
Κλείνοντας θα θέλαμε να πούμε ότι η πρώτη φάση περιλάμβανε την επιλογή των κειμένων καθώς και τη διερεύνηση των στοιχείων που αφορούν το κόστος και την καλύτερη δυνατή εκτύπωση – επιμέλεια της έκδοσης.