Στο τυπογραφείο βρίσκονται τα τελικά κείμενα που θα συνοδεύουν την νέα έκδοση του Κέντρου Πολιτισμού «Άρτεμις» που αφορά ηχογραφήσεις της Λέρικης παραδοσιακής μουσικής από τα τέλη της δεκαετίας του ΄50 έως και σήμερα έχοντας βεβαίως ως κύριο όγκο τις ηχογραφήσεις του Σίμωνα Καρά στη Λέρο το έτος 1970.

Τα κείμενα αυτά δεν αφορούν μόνο αυτό καθαυτό το αντικείμενο της έκδοσης αλλά εκτείνονται και σε άλλου είδους πλαίσια όπως η ιστορία του τόπου, η παιδεία κ.α. καθώς και στοιχεία από εργασίες διαφόρων μελετητών , περιηγητών που έγραψαν για το νησί μας τα τελευταία 200 χρόνια.

Το μουσικό μέρος της έκδοσης έχει ολοκληρωθεί και πρόκειται για 3 CD που έρχονται να επιβεβαιώσουν στον απόλυτο βαθμό το πλαίσιο στο οποίο κινείται όλα αυτά τα χρόνια η «Άρτεμις» αναφορικά με τη μουσική μας παράδοση.

Η αρχική σχεδίαση προέβλεπε την παραγωγή ενός μόνο CD με ένα μικρό ένθετο. Χάρη στις προσπάθειες του φορέα  μας και του Ιδρύματος Σίμωνα Καρά η έκδοση τριπλασιάστηκε.

Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Ένωση Λερίων, το Αγγέλειο Ίδρυμα και τον Γεώργιο Μπουράκη από την Μελβούρνη της Αυστραλίας οι οποίοι συνέβαλαν με το ποσό των 1.000€ έκαστος για την πραγματοποίηση αυτής της έκδοσης και αντ’ αυτού θα λάβουν έναν μεγάλο αριθμό αντιγράφων της έκδοσης.