Το Κέντρο Πολιτισμού, Έρευνας και Ανάπτυξης Λέρου «Άρτεμις» ταξίδεψε στην Φινλανδία, στις 13 με 23 Φεβρουαρίου 2019. καλεσμένο από το σύλλογο Brage .
Δόθηκαν 2 παραστάσεις , μια στο Ελσίνκι στην αίθουσα εκδηλώσεων G18 και μια στην πόλη Lakti.
Η 25μελής αποστολή της «Άρτεμης» παρουσίασε χορούς της Δωδεκανήσου και των παραλίων της Μικρός Ασίας, ενώ η ορχήστρα (λαϊκή και παραδοσιακή) έπαιξε και τραγούδια των Χατζηδάκη, Θεοδωράκη , Ξαρχάκου και άλλων Ελλήνων συνθετών.
Υπήρξε εκπροσώπηση της Ελληνικής πρεσβείας, της Ελληνικής κοινότητας και του Ιδρύματος Schlidt.
Η επίσκεψη αυτή είναι σε ανταπόδοση της φιλοξενίας της ομάδας Brage το περασμένο καλοκαίρι από την «Άρτεμη» στη Λέρο και στους Λειψούς.

Η «Άρτεμις» έχει ήδη συνυπογράψει με το σύλλογο Brage τον προγραμματισμό εκδηλώσεων μέχρι το 2023, αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο του 2019, όπου θα φιλοξενηθούν στη Λέρο μέλη του συλλόγου Brage με τους συνοδούς τους. Το Πάσχα του 2020 έχει προγραμματιστεί επίσκεψη μελών της «Άρτεμις» στο Ελσίνκι στα πλαίσια της συνεργασίας.

Στην παράσταση παρευρέθηκαν 45 Φιλανδοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι μετά το τέλος της εκδήλωσης υποδέχτηκαν τον Πρόεδρο της Άρτεμης στο ελληνικό εστιατόριο El Greco στο κέντρο του Ελσίνκι, όπου για μια ώρα ενημερώθηκαν για τις σχέσεις της «Άρτεμης» με την Φινλανδία, τους φορείς με τους οποίους συνεργάζεται καθώς και για το νησί της Λέρου. Την συνάντηση οργάνωσε το προεδρείο της ένωσης Φιλανδών  δημοσιογράφων.