Ολοκληρώθηκαν οι σχολικοί -διασχολικοί αγώνες Σκάκι, υπό την αιγίδα του Κέντρου Πολιτισμού Έρευνας και Ανάπτυξης Λέρου “Άρτεμις” με διοργανωτή το σχολείο Αλίντων και συνδιοργανωτές το Δημοτικό σχολείο Λακκίου και Αγ. Μαρίνας.

Έλαβαν μέρος από το Λακκί 20, από Αγ. Μαρίνα 29 και από τα Άλιντα 44. Συνολικά 93 αθλητές εκ των οποίων 52 αγόρια και 41 κορίτσια. Παίχτηκαν συνολικά 386 αγώνες με πολλές θεματικές, αξιόλογες αλλά και διδακτικές παρτίδες.

Το σύστημα των αγώνων ήταν όλοι με όλους κάθε τάξης ξεχωριστά και οι νικητές των τάξεων όλοι μεταξύ τους.

 Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές.

Ευχαριστούμε πολύ τα σχολεία Λακκίου και Αγ. Μαρίνας για την συνδιοργάνωση και το σχολείο Αλίντων για την τέλεια οργάνωση. Ξεχωριστά τον Αναστάσιο Χατζηλάρη, Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Αλίντων για την ακρίβειά του σε κάθε λεπτομέρεια της διοργάνωσης, και για την φιλοξενία των Διασχολικών αγώνων.

 Επίσης την κα Τατιάνα Lomonosova και τον Γιώργο Νεμποτάκη  για την βοήθειά τους στην πολύωρη γραμματειακή υποστήριξη. Αυτή η βοήθεια είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί στο 1/3 ο χρόνος διεξαγωγής των αγώνων (πέντε μέρες) και στην δυνατόν λιγότερη ταλαιπωρία των αθλητών, οι δε αγώνες διπλασιάστηκαν. 

Εγκάρδια και θερμά επίσης ευχαριστούμε τους γονείς των αθλητών για την έγκαιρη μεταφορά τους στο σχολείο διεξαγωγής των Διασχολικών αγώνων

ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

1ος Δελέζιος Αναστάσιος – Λακκί

2ος Έλληνας Κωνσταντίνος- Λακκί

3ος Παπαδόπουλος Διονύσης – Άλιντα

4ος Βάρνας Μιχαήλ – Λακκί

5ος Κιμ Αττίλα – Αγ.Μαρίνα

6ος Λέκκας Δημήτρης – Άλιντα