Είναι μεγάλη χαρά για την «Άρτεμις» όταν μέλη της καταφέρνουν να διακριθούν σε διάφορους τομείς. Είναι ακόμη μεγαλύτερη όταν πρόκειται για μαθητές των σχολείων του νησιού μας.

Οι μαθητές, μέλη του Συλλόγου μας, Μαριάντζελα Κονδυλάκη, Ελένη Σταματίου και Θεολόγος Χατζημιχάλης πήραν μέρος στο διαγωνισμό καινοτομίας STEM Powering Youth. Μαζί με τον καθηγητή κο Καράβατο Φίλιππο, αξιοποίησαν την τεχνολογία για να αντιμετωπίσουν προβλήματα της οδικής κυκλοφορίας του νησιού μας με μια κατασκευή με την οποία πρώτευσαν στον σχετικό διαγωνισμό και κέρδισαν το μεγάλο έπαθλο, ένα ταξίδι στην Ελβετία όπου επισκέφτηκαν το CERN, το μεγαλύτερο Κέντρο Έρευνας Σωματιδιακής Φυσικής στον κόσμο.

Μια άλλη ομάδα μαθητών, 2 από τα οποία είναι μέλη του Συλλόγου μας, κέρδισαν μία από τις 5 πρώτες θέσεις στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοικτών Τεχνολογιών. Ο Γιάννης Τριχάς, ο Θεολόγος Χατζημιχάλης και ο Τομ Χαντφιλντ βρέθηκαν στην τελική πεντάδα διάκρισης με την κατασκευή τους ‘Leros Basketball Arena’.

Ο Σύλλογος μας στηρίζει με κάθε τρόπο παρόμοιες προσπάθειες για αυτό και την  Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 στα γραφεία του Κ.Ε.Π.Ε.Α.Λ. «Άρτεμις» επιβραβεύσαμε τα παιδιά αυτά. Ελπίζουμε σύντομα να έχουμε την ευκαιρία να αναδείξουμε και άλλες!